Tips & adviezen

Beton Ciré


Stoere, solide, natuurlijke en luxe uitstraling


Beton Ciré is uitstekend en veelzijdig toe te passen in werkelijk elke ruimte en in diverse woonstijlen.


Naadloos en één geheel. Dus geen voegen of naden.

Verkrijgbaar in in vele kleuren. Het is een waterdichte substantie gebonden met hars  en wordt daarom vaak toegepast in badkamers en keukens en toiletten en kan behalve particulier ook zakelijk worden toegepast.Beton Ciré heeft wel het juiste onderhoud nodig.

Voor dagelijks onderhoud adviseren wij lauwwarm water met een neutraal schoonmaakmiddel, dus  een zuurvrij schoonmaakmiddel.

Gerbuik geen schuurspons.


Wilt u beton ciré in uw keuken, reinig het oppervlakte dan met warm water als het in contact is gekomen met olie- en vethoudende producten, om vlekken te voorkomen.

Er is een coating maar bij veelvuldig gebruik en niet reiniging van vette producten kan deze worden aangetast.Kalkaanslag op bijvoorbeeld de douche- of badwanden kunt u vermijden door het oppervlak na gebruik ervan te drogen.

Belangrijk in een gesloten ruimte zoals de badkamer, is een goede ventilatie om schimmelvorming te voorkomen.

.

Zorgt u er tevens voor dat er geen plekken ontstaan  waar dagenlang het water blijft staan.

Denk aan (shampoo)flesje of badkamer matjes. 


Wanneer er zure producten of agressieve schoonmaakmiddelen zijn gebruikt kunnen er beschadigingen optreden en wordt de speciale beschermlaag aangetast waardoor het onderhoud ervan lastig is op te lossen.Beton Ciré is hard materiaal maar er moet voorkomen worden dat harde, zware en scherpe voorwerpen het beton kunnen beschadigen. 

De vloeren zijn redelijk krasvast maar een viltje plaatsen onder een tafelpoot of stoel wordt gewaardeerd door uw vloer. Iedere 3 à 4 jaar adviseren wij om opnieuw een beschermende coating te laten aanbrengen. U kunt daarna weer optimaal van uw Beton Ciré genieten, met in acht neming van bovenstaande tips!  NIEUWBOUW WONINGEN


Nieuwbouwwoningen en appartementen staan er om bekend

dat ze zich de eerste 5 jaar na het bouwen moeten zetten.

Dit betekent dat de woning nog niet geheel strak op zijn fundering rust en nog op ze juiste plek moet gaan zakken. We praten hier over een enkele mm dus dit is minimaal.

Het is onmogelijk scheuren van wanden tegen te gaan met een stuclaag

want de wanden bewegen nog. Als gevolg hiervan komen er dan scheuren en ongelijkheden in de wanden, er is geen enkele stuclaag die dit tegen kan houden.

Dit is wel de reden dat de we altijd adviseren om glad stucwerk in de nieuwbouw aan te brengen.

Dit is bij eventuele scheuren namelijk wel gemakkelijk te repareren in tegenstelling tot een eventuele afwerking met een structuur.


In de tijd dat de woning nog "werkt" (ook door het vocht wat nog in de woning aanwezig is) kunnen er zich dus nog wat zet scheurtjes voordoen in de wanden

( binnen muren ) en plafonds maar ook deze zijn minimaal.

Mochten er toch grote scheuren tevoorschijn komen dan zou er iets met de constructie van de woning niet in orde zijn maar dit komt nauwelijks voor.


Als een nieuwe woning is opgeleverd, is er vocht aanwezig in de wanden, vloeren, en plafonds. Dit vocht is ontstaan tijdens de bouw door o.a. de regen en het niet verwarmen van de woning.


Het is dan ook zeer belangrijk dat u rustig de cv-installatie opstookt zodat het vocht dag voor dag de woning kan verlaten door een openstaand raam.

**Als u te snel de temperatuur opstookt zullen de wanden en plafonds gaan krimpen en uitdrogen en zullen er scheuren ontstaan in uw stucwerk in de nieuwe woning.

Repareren scheurtjes nieuwbouw

Of u nu verticale of horizontale scheuren heeft in uw binnenmuren er kan altijd gerepareerd worden.

Het repareren van scheuren gaat het makkelijkste bij glad pleisterwerk. Dit is van toepassing op zowel het plafond als de wanden in uw nieuwbouwhuis.

Wij geven wel altijd het advies om de woning eerst goed uit te laten werken, de eerder genoemde 4 à 5 jaar.